Nabídka práce: Krajská zdravotní, a.s.

O nás

Společnost Krajská zdravotní, a.s., vznikla 1. září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku.
O vytvoření této zastřešující společnosti rozhodlo Zastupitelstvo Ústeckého kraje, které je jediným akcionářem. Ve věcech jediného akcionáře rozhoduje v působnosti valné hromady společnosti Rada Ústeckého kraje. Pět nemocnic, spadajících v době před transformací coby samostatné subjekty pod kompetenci Ústeckého kraje, se z příspěvkových organizací stalo odštěpnými závody Krajské zdravotní, a.s. Konkrétně se jedná o Nemocnici Děčín, Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem, Nemocnici Teplice, Nemocnici Most a Nemocnici Chomutov.

Dne 1. dubna 2013 byla založena Zdravotnická dopravní služba KZ, kterou Krajská zdravotní, a.s., převzala od Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, p.o., zajišťovány jsou převozy nemocných na základě příkazu k zdravotnickému transportu vystaveného ošetřujícím lékařem.

Od 1. 9. 2015 se sloučily s Krajskou zdravotní, a. s., také bývalé Nemocnice následné péče v Ryjicích
a Zahražanech a stala se z nich nově oddělení následné péče. Oddělení následné péče Ryjice spadá pod Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem, Oddělení následné péče Zahražany spadá pod Nemocnici Most.

Dne 1. dubna 2021 se začlenila do Krajské zdravotní, a.s., nemocnice v Litoměřicích a stala se šestým odštěpným závodem pod správou společnosti. Jejím převzetím byla fakticky završena dohoda uzavřená mezi Ústeckým krajem, Krajskou zdravotní, a.s, Městem Litoměřice a Nemocnicí Litoměřice, a.s.

S ohledem na geografické rozmístění v regionu tvoří nemocnice Krajské zdravotní, a.s. páteřní osu zdravotnických zařízení pro celý Ústecký kraj. Transformací nemocnic bylo rozhodnuto o významné změně způsobu organizace a zabezpečení poskytování zdravotní péče v Ústeckém kraji. Nově tak vzniklo unikátní zdravotnické zařízení, jehož prostřednictvím je pro občany Ústeckého kraje zajišťována dostupná a přitom maximálně efektivní a hospodárná síť, poskytující zdravotní péči, která svou kvalitou odpovídá nejmodernějším trendům v medicíně. V posledních letech se daří vedení a managementu společnosti - díky jasné vizi a postupnému naplňování cílů, za výrazné podpory Ústeckého kraje a dotačních prostředků hlavně z evropských fondů - masivně obměňovat přístrojovou techniku a rekonstruovat jednotlivá oddělení svých zdravotnických zařízení i celé nemocniční pavilony.

Krajská zdravotní, a.s., je největším poskytovatelem zdravotní péče v České republice
a dnes s téměř 8 500 zaměstnanci největším zaměstnavatelem v Ústeckém kraji.

Nabídky práce

Lékař/lékařka dnes

  • Teplice
  • 43 030 Kč
  • HPP

Právník

  • Ústí nad Labem

Elektrikář/ka

  • Děčín
  • 30 000–31 000 Kč
  • HPP

Uklízeč/ka

  • Děčín
  • 20 730 Kč
  • HPP

Interní auditor

  • Ústí nad Labem
« 1 2 3 4 5 6

Informace o zaměstnavateli

IČO: 25488627