Nabídka práce: Centrum služeb pro silniční dopravu

O nás

Centrum služeb pro silniční dopravu je právnickou osobou, vystupující v právních vztazích svým jménem a nesoucí odpovědnost z těchto vztahů vyplývající.

Centrum služeb pro silniční dopravu je státní příspěvkovou organizací, jejímž zřizovatelem je Ministerstvo dopravy ČR (dále jen MD ČR), která je napojena na jeho rozpočet závazně stanovenou výší příspěvků z tohoto rozpočtu, v jehož rámci sestavuje svůj finanční plán.

I když jsme státní příspěvkovou organizací, tak se můžeme popsat jako dynamická, moderní a flexibilní organizace. Naše práce je zajímavá, rozmanitá a dotýká se mnoha činností zajišťovaných státem v oblasti dopravy, se kterými jste se možná osobně setkali. Provádíme například kontroly kamionů, realizujeme školení pro obce s rozšířenou působností i pro soukromou sféru, zajišťujeme distribuci řidičských průkazů a registračních značek, provozujeme dvě stanice technické kontroly a děláme další zajímavé činnosti s dopravou související.

Kromě shora uvedených činností provozuje expertní tým specialistů na problematiku praktické realizace silničních kontrol, jimiž jsou prováděny kontrolní úkony v silniční dopravě, zajišťující výkon státního odborného dozoru v silniční dopravě ve smyslu ustanovení zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě. Jejich specializací, kromě výše zmíněného zákona, je dále i expertní působení v oblasti nízkorychlostního kontrolního vážení vozidel v silničním provozu, kontrola dodržování podmínek pro přepravu živých zvířat, expertní podpora orgánů PČR při provádění technických silničních kontrol vozidel v reálném čase a místě, kontrola správného zajištění a upevnění přepravovaného nákladu a řada dalších souvisejících věcí.

Nabídky práce

Informace o zaměstnavateli

IČO: 70898219